
Najmniej kaloryczne są ciastka typu: owsiane i grahamki, (zawierają mąkę pszenną i owsianą z pełnego przemiału), a także ciasta bez cukru: Belgijska Malina. Alpejska Jagoda, Polskie Malediwy).
Zamówienie tortu najlepiej wykonać z 2 dniowym wyprzedzeniem, chyba że ma to być wyrób artystyczny który wymaga specjalistycznych dodatków, wtedy zamówienie trzeba złożyć 2 tygodnie wcześniej.
Receptury są własne opracowywane i doskonalone od 20 lat, niektóre pochodzą z zapisków rodziny z okresu zaborów przekazywane z pokolenia na pokolenie np. chleb Babci Zosi, chleb domowy, chleb z pieca, chleb wegierski, chleb z czarnuszką, chleb żytni-owsiany, chleb żytni Jaśkowy jak również kołacz Maryjny, piernik, kremówka Lipińska, ciastka szczodroki i wiele innych.
Posiadamy kilka lini produkcyjnych. Chleby i bułki wykonujemy tylko ręcznie w sposób rzemieślniczy (tradycyjne receptury). Ciasta , desery i torty wykonujemy ręcznie. Ciastka typu LUX i STANDARD tj. raczki, słoneczka z serem, szczodroki, adwokatki, karmelowo-bakaliowe,karmelowe, orientalne, snickers, arachidki, łoneczka, klawiszki, rogaliki itp. wykonujemy ręcznie. Ciastka typu SORT tj. gwiazdki, duety, z cukrem, grachamki, mulatki, amoniaczki,czekoladowo-maślane itp. wykonujemy maszynowo.
Ogólnie wszystkie nasze wyroby cieszą się dużą popularnością wśród klientów chociaż nie wszystkie zaopatrywane przez nas sklepy mają pełną ofertę naszych wypieków.
Flagowymi wyrobami PYSZOTKI są chleb Babci Zosi oraz chleb Jaśkowy, posiadające certyfikaty i posiadające grono smakoszy czyniąc je faworytami wśród chlebów tradycyjnie wypiekanych.
Celem nawiązania współpracy prosimy o kontakt osobisty, telefoniczny lub e-mail nasz adres: 38-305 Lipinki , Lipinki 442 woj. małopolskie. Tel. 13 44 77 389 E-mail: pyszotka@gmail.com
